Scanners III: The Takeover

Tredje filmen i serien.

I försök att dämpa de olika sidoeffekterna hos så kallade scanners har mediciner framställts under namnen EPH-1 och EPH-2, men som har misslyckats och gett kraftiga biverkningar.

Under julen råkar Alex av misstag ha ihjäl sin bästa vän medans han framför ett trick med sina krafter inför några andra vänner. Skulden över hans väns död driver honom iväg till Thailand för att bosätta sig på ett kloster för att han "inte passar i den yttre världen".

Över 1 år efter att Alex har stuckit iväg till klostret provar hans syster, Helena, den experimentela medicinen EPH-3, även kallad F3, som deras far arbetar på (givetvis vet inte han om något). Biverkningarna blir förödande.. Helena får en glupsk aptit efter makt och ganska snart fixar hon så att hon tar över sin fars företag. Hennes plan är att skapa ett TV-nät där hon kan manipulera, kontrollera och förgöra vem hon, var hon vill.

Den enda personen som är tillräckligt stark för att stoppa henne och hennes planer är Alex. Frågan är bara om han hinner i tid.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här filmen. Den duger, helt enkelt. Den är visserligen sämre än den första filmen, men samtidigt så är den väl i klass med den andra. Duger, alltså.

Skådespelarna duger att se, men flertalet av dem spelar över något fruktansvärt till och från så det hela bara blir skrattretande mer än skrämmande. Effekterna är bra, åtminstone de flesta av dem. Storyn är ganska löjlig egentligen och känns mer som en ursäkt för att bygga vidare på Scanners-storyn.

Mycket mer än så finns det inte att säga. Duglig film. Finns bättre, finns sämre.. helt enkelt.

http://www.imdb.com/title/tt0105322/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0