Tales From The Darkside: The Movie

Jag såg om den här filmen på TV4 Film, och såg den för ungefär 9 år sen för första gången.

Filmen är, som i Necronomicon (recenserad här) en film med tre kortare historier, med en fjärde som knyter ihop dom. Första historian (den som binder samma samtliga historier) är om en tidningspojke som blir tagen av en psykotisk kannibalkärring som ska laga honom till middag, men för att fördröja sitt öde berättar han tre historier ur en stor bok. Den andra historien heter Lot 249, där en gammal mumie följer efter utvalda studenter. Tredje historien heter Cat From Hell (och är skriven av Stephen King), och handlar om en yrkesmördare som blir inhyrd av en äldre man för att ta hand om ett kattproblem. Fjärde, och sista storyn heter Lover's Vow, och handlar om en misslyckad konstnär som blir vittne till ett brutalt mord och måste lägga ett löfte till ett monster vad han sett för att inte själv bli dödad.

Utöver att Stephen King har varit inblandad i den här filmen, har även George A. Romero varit inblandad i Cat From Hell-avsnittet. Vad jag har förståt det så skulle de egentligen kalla den här filmen för Creepshow 3. För er som inte vet, så har ju Stephen King och George A. Romero jobbat tillsammans tidigare, med bland annat Creepshow och Creepshow 2, så troligtvis var det därifrån de fick tanken om att den här skulle heta Creepshow 3. Nu finns det ju dock en Creepshow 3, men varken Romero eller King har något överhuvudtaget med den att göra.

Omdömet om den här filmen är att den är ganska bra. Den ger inte tittaren något nytt, men den ger inte heller några tråkiga gamla saker. Det här är en underhållande short story skräckis som funkar ganska bra, och den mättar bra under de ca 90 minuter den rullar på.

Mycket nöje.

http://www.imdb.co.uk/title/tt0100740/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0