War Dog

Lite svensk ultravåld action.

Charles är tvärsäker på att hans bror inte alls dog i Vietnam, utan att regeringen har gjort en mörkläggning av något slag.

En reporter, som råkat filma när en politiker (samt en bunt andra personer) blivit brutalt mördade, blir mördad, men hann lämna ett paket till sin vän Dean, i receptionen på sitt hotel innan han blir mördad. Dean ska i sin tur visa bandet för Charles, för att Charles ska identifiera Spacek, hans gamla fältchef i Vietnam. Charles kommer dock försent och hittar Dean ihjälskjuten. 

Charles går ner till receptionen (efter att ha nästan blivit tagen av polisen och sedan sprängd) och utger sig för att vara Dean Daniels och får videobandet som Deans vän spelat in. Charles tittar på videobandet och upptäcker att hans bror är med i gruppen som är med på bandet. Han känner igen Spacek också.

Spacek har blivit utvald för att ingå i ett hemligt projekt som leds av regeringen, där vanliga män ska bli utbildade till känslolösa mördarmaskiner. Helt enkelt dom perfekta soldaterna. Charles beger sig så småningom iväg för att leta reda på sin bror... och rädda honom ifrån det dömda projektet.

Ja. En av producenterna och författarna till filmen Jägarna var en av två som regisserade den här svenska, extremt våldsamma, actionfilmen som inte alls känns svensk för fem öre. Skådespelarna är bra, effekterna är bra och engelskan i filmen känns inte som den normala "Döööh, öööh..."-engelskan, som vi svenskar brukar ha.

Actionscenerna är ganska realistiska och riktigt nice gjorda. Skottlossning behöver man inte oroa sig över att det inte blir, för det är det ganska gott om. Explosioner då? Oh ja, tillräckligt. Nästan så att det blir överflödigt. Tempo finns det också gott om i filmen, och storyn är intressant när man väl tittar på filmen.

Flera scener känns nästan som tagna direkt ur The Terminator dessutom... iaf jag tyckte dom kändes väldigt lika med scener i den filmen.

Fast, bilen dom kör mot slutet av filmen måste ha en sjuhelvetes till skyddspansar.

Och, slutscenerna är riktigt gripande. Riktigt bra gjort.

Kort och gott, en sjuhelvetes till tung film. Att den är svensk märks inte överhuvudtaget, otroligt nog. Och att den är bra gör ju inte saken speciellt mycket sämre kan jag då säga.

Dom som gillar tung, rå och brutalt våldsam action: varsegod, middagen är serverad!

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0092193/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0