The Terror Within

Monsterskräck.. och George Kennedy (just det, han från The Naked Gun-filmerna).

Efter en "olycka" med biologiska vapen har nästan alla på jorden blivit förvandlade till mutanter, och endast en grupp människor, som är isolerade i ett komplex långt ute i öknen, har lyckats överleva genom att använda ett botemedel mot "sjukdomen". Dom lyckas rädda en kvinna från mutanter som blivit utsatta för dom biologiska vapnen, men som har lyckats befrukta henne. När dom genomför ett kejsarsnitt för att ta ut "babyn" lyckas den smita ut i ventilationstrumman.. och gruppen med människor får ett nytt problem att ta itu med.

George Kennedy är bra som vanligt, men den övriga skaran skådespelare är också bra i den här post-apocalyptiska sci-fi/skräckisen. Effekterna är 80-tal lång väg, och det märks att dagens effekter inte fanns då. Men vad gör det? Filmen är en riktig höjdarfilm och jag gillar den skarpt.

Om filmen hade gjorts 10-15 år efter det att den gjorts, hade troligtvis filmen varit mer spektakulär och haft bättre effekter, samt att monstrena i filmen hade troligtvis varit dataanimerade, vilket dom inte är i den här filmen.. utan som i vanlig ordning är det en snubbe i en kostym som springer runt.

Om ni kommer över den här filmen, se den. Det är den värd. Den är underhållande på ett våldsamt och delvis ett spännande sätt. Och som tidigare nämnt, skådespelarinsattserna och effekterna är bra (för att vara 80-tal så klart).

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0096246/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0