Chillers

Nu var det ett tag sen jag recenserade en Troma-film... så, here you go.

Fem stycken resenärer väntar på bussen på en busstation, och för att fördriva tiden berättar dom skräckhistorier, som är baserade på deras hemskaste mardrömmar, för varandra.

Första historian handlar om en ung kvinna som simmar, och som möter en man som utger sig för att vara duktig på att dyka och simma. Kvinnan märker dock snart att mannen har mer att dölja än det han har i badbyxorna.

Andra historian handlar om en grupp på tre ungar, och deras ledare, som far ut för att campa i skogen. Snart dyker en underlig jägare upp, som menar på att dom inte har någonting där att göra och uppför sig mycket hotfullt. Ledaren knallar iväg för att kolla runt lägret och se om jägaren fortfarande är kvar. Två av ungarna går iväg för att smygröka, men försvinner ganska snart. Den tredje ungen inser ganska snart att dom har något betydligt otrevligare att oroa sig över än myggbett och bin.

Tredje historian handlar om en medelålderskvinna som drömmer om nyhetsuppläsaren i tv. Hon ringer slutligen upp den här mannen, och kort därefter besöker han henne. Det visar sig dock snart att han är något helt annat än en vanlig nyhetsuppläsare på dom sena tvnyheterna. 

Fjärde historian handlar om en ung man som upptäcker att han har en underlig förmåga, vilket ger honom kraften att återuppväcka dom döda, och skicka tillbaka dom dit dom kom ifrån. Men att leka med döden gör man inte ostraffat.

Femte historian handlar om en man som undervisar i historia (tror jag iaf), som berättar om en utgrävningsplats nära skolan där han undervisar. Två ungdomar bestämmer sig för att sticka dit för att undersöka platsen. En av ungdomarna säger en ramsa som läraren har berättat om på lektionen, och blir besatt av en uråldrig demon. Demonen beger sig strax därefter iväg för att ta itu med läraren.

Sjätte, och sista, historian är mellansekvenserna mellan varje historia (som jag har beskrivit i början av recensionen).

Den här avsnitts-skräckisen var ett riktigt fynd tycker jag. Jag gillade den starkt. Visserligen var en och annan av historierna något långrandig, träig och trist. Men i långa drag var filmen en riktigt bra avsnitts-skräckis.

Skådespelarna var så som man kan räkna med i en Troma-film, B-skådisar alltså. Effekterna var hyggliga, men inga mirakulösa grejer. Storyn var intressant, och avslutningen var helt klockren.

Mycket mer än så tänker jag inte skriva om den här filmen. Ja, mer än att jag rekommenderar den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0092750/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0