It Lives Again (aka It's Alive 2)

Jaha, då har jag sett uppföljaren till It's Alive (1974), dvs It Lives Again (även känd som It's Alive 2) (1978). Storyn är följande:

Davies monsterbaby är död. Men paret Scott väntar utökning, och gissa vad som väntar? Frank Davies (återigen spelad av John P. Ryan) söker upp dom för att berätta att deras väntade barn kan vara ett av monsterbarnen. När väl barnet är på väg ut lyckas Davies och ett par andra personer genomföra en kupp så att polisen och en specialstyrka (som är framtagen för att utrota monsterbarn) blir lurade vilket resulterar i att Davies och några andra lyckas få Scott-barnet och pappan till deras "högkvarter" och gömmer dom där. Mamman hämtas senare och allesammans gömmer sig där. Det som skiljer sig ifrån första filmens story är att den här gången är det inte bara en baby, utan tre. Efter ett tag lyckas dom här tre babymonstrena rymma, sedan börjar jakten...

Det tog alltså 4 år för dom att göra en uppföljare till It's Alive. Kunde dom inte gjort den lite mer...händelserik? Jag tyckte It Lives Again (It's Alive 2) kändes lite långdragen från och till. Det var ganska mycket snack (speciellt första 30 minutrarna). Efter att monsterbebisarna rymmer börjar det dock hända lite grejer. Att dom berättar saker som har hänt tidigare (typ tidsrymden mellan första och andra filmen) är ganska bra, för det ger en helhetsuppfattning om en del av karaktärerna. En sak jag störde mig på dock var att dom var tre monsterbebisar, men handlingen fortskrider väldigt fort från och med att dom har rymt, och handlingen avrundar dom från tre till två, ganska snabbt. Filmens tagline följer: "The 'It's Alive' Baby is back... Only now there are three of them." Ja, dom är tre, i typ 15 minuter, eller något. Det är alldeles för kort tid när dom är tre stycken, iaf.

En annan grej jag störde mig på var att ljudet var underligt. Från och till lät det ungefär som om skådisarna i filmen stod och mumlade och ibland lät det ungefär som att dom stod och skrek åt varandra fastän dom använde vanligt tonfall. Så man kan ju börja undra
vad ljudteknikern gjorde egentligen...

Är filmen bra eller dålig då? Ptja, helt duglig som uppföljare. Den är dock långdragen från och till, som sagt. Har man sett första filmen så är den här helt klart duglig att se om man vill veta vad som hände efter slutet på första filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0077756/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0