Wanted

B-action/komedi. Från 90-talet.

Sydney, Australien. Den asiatiske killen Jay Kim har en dröm om att bli skådespelare. Han går på skådespelarkurs, vilket inte går något vidare för honom och han tvingas försörja sig som motorcykelbud.

Sunny Chow, en hänsynslös kinesisk gangster, har planer att förgöra sina konkurenter i den undre världen i Sydney och ta över all verksamhet.

Polisen misstänker att Chow ligger bakom ett antal mord på flera stora gangsters men har inga bevis som kan knyta honom till dåden. I ett desperat försök att få fram vittnen mot Chow, beslutar man sig för att rekonstruera morden i Australiens största TV-show; "Public Enemy".

Efter att ha visat upp sin förmåga att skådespela väljs Jay ut för att spela Sunny i programmet. Så småningom vill både polisen och Sunny använda Jay, för olika syften.

Storyn är ganska grötig måste jag säga. Men hur som helst...

Joong-Hoon Park är inte speciellt bra i huvudrollen, varken som Jay eller Sunny. Han är smårolig då och då, men det är långt mellan skratten och ännu längre mellan actionscenerna vilket gör att filmen känns jävligt långdragen och de där ca 90 minutrarna känns mer eller mindre som 180 minuter. Snark. Park's engelska är horibel också. Han bryter kraftigt på kinesiska (tror jag iaf) och det ganska irriterande i längden. De övriga skådespelarna funkar väl, men det är inga jag hurrar över iaf.

De (väldigt få) actionscenerna som är med är halvdana och går över ganska snabbt. Några slagsmålsscener kan man glömma. Det finns inga sådana i den här filmen.

Hade filmen innehållet lite bättre dialoger (för att inte tala om bättre skådespelare), mer action/skjuta-skjuta-scener samt en mindre sullig story hade kanske filmen kunnat bli riktigt bra.

http://www.imdb.com/title/tt0120477/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0