The Devil's Men

En gammal Donald Pleasance film, strax innan han gjorde sin första insatts som Dr. Loomis i Halloween.

I en avsides del av Grekland börjar utomstående människor, så som turister och arkeologer, att försvinna spårlöst. Den lokala prästen Fader Roche (Pleasance) misstänker att något skumt är i görningen. Efter att tre bekanta till honom försvinner bestämmer han sig för att kontakta Milo Kaye, en detektiv i New York och vän till prästen, och ber honom att flyga till Grekland för att hjälpa honom att leta reda på de försvunna vännerna.

I samma veva dyker Laurie, flickvännen till en av de försvunna männen, upp efter att ha blivit ombedd att komma dit. När Milo har dykt upp börjar de tre rota i det hela. Milo viftar undan Fader Roche's teori om att de försvunna har blivit kidnappade för att bli offrade till Satan. Men ju mer de rotar i det hela desto mer verkar Fader Roche's teori stämma.

Pleasance måste ha varit desperat när han tog den här rollen. Visserligen framför han sin karaktär på ett bra sätt, men sen så är det bara han som är sevärd i den här filmen. Storyn är trög som torkat tuggummi och det händer nästintill ingenting. Något våld fanns det inte, så glöm det. Skådespelarna, utöver Pleasance, är inte speciellt bra och flera av dem spelar över på tok för mycket.

Vill man se Pleasance kan man lika gärna glo igenom Halloween-filmerna igen istället. Det här är något av det tråkigaste jag har sett på länge.

http://www.imdb.com/title/tt0074769/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0