Halloween III: Season Of The Witch

Den tredje delen i Halloween-serien, som också är den mest hatade delen i serien då Michael Myers inte medverkar i den. Vad jag har begripit det ville de göra en nystart på serien med den här delen och att efter den här filmen släppa en ny Halloween-film varje år med en ny Halloween-relaterad story. Men publiken krävde att få se Michael och filmen blev därmed en kalkon. Min åsikt hittar du/ni längre ner.

En man blir intagen på sjukhuset Daniel Challis arbetar. Mannen har en halloween-mask i sin ena hand och svamlar i dimma. Snett efter hans ankomst blir han mördad av en okänd man som sekunderna efter mordet sätter eld på sig själv. Ellie Grimbridge, dottern till den mördade mannen, dyker upp och berättar för Dr. Challis vad hon har lyckats rota fram.

Dr. Challis och Ellie bestämmer sig för att slå sig ihop och beger sig iväg till Santa Mira, hemstaden för det stora halloween-masksföretaget Silver Shamrock, för att ta reda på vad som egentligen hände Ellie's far. Kort efter deras ankomst upptäcker Challis att sändningen av Silver Shamrock's reklam måste bli stoppad innan Halloween-kvällen.. annars lär det här bli den natten då INGEN kom hem.

Tredje, och den mest hatade, delen i Halloween-serien överstökad. Anledningen till att den är mest hatad är ju för att Michael inte har ett dugg med filmen att göra (om man bortser från några klipp ifrån den första filmen som syns på diverse olika tvapparter genom filmen).

I ärlighetens namn så gillar jag faktiskt den här filmen. Ända felet på den är just att den heter Halloween III. Hade den hetat enbart Season Of The Witch hade den troligtvis blivit betydligt mer accepterad för vad den är, skulle jag tro. Storyn är simpel, men bra. Skådespelarna är visserligen åt B-filmshållet, men de flesta av dem är riktigt bra. Tom Atkins gör en grymt bra insatts som Dr. Challis, hur som helst. Nancy Kyes (som var med i Halloween och som skymtade förbi i Halloween II) dyker även upp i en snabb roll. Vi hör även Jamie Lee Curtis röst som telefonoperatör, om man spettsar öronen riktigt ordentligt. Effekterna är bra och den innehåller lite våld dessutom.

Musiken i reklamen som visas igenom filmen är troligtvis det jag minns bäst från den här filmen. Den är upprepande, sätter sig i huvudet och är allmänt dryg.

Hur som helst är den tredje filmen sevärd och godkänd, även om Michael inte är med. Hade den, som sagt, haft en annan titel hade den troligtvis blivit betydligt mer accepterad.

http://www.imdb.com/title/tt0085636/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0