Halloween 5

Originaltiteln är Halloween 5, men poster-titeln är alltså Halloween 5: The Revenge Of Michael Myers.

Efter att ha blivit skjuten flertalet gånger och ramlat ner i ett djupt hål lyckas Michael mirakulöst ta sig undan när en av poliserna slänger ner en dynamitrulle i hålet. Michael lyckas ta sig till en gammal mans stuga och hamnar i ett sorts koma.

Ett år har gått sen händelserna och Jamie, som har tappat talförmågan, har blivit inlaggd på ett barnsjukhus efter de dramatiska händelserna vilket ledde till att hon högg ner sin fostermor. Hur som helst så har Jamie på något sätt fått en telekinetisk koppling till sin morbror vilket gör att hon ser vad han ser. Dr. Loomis ser det här som en fördel för att stoppa Michael en gång för alla.

Samtidigt som Dr. Loomis försöker få Jamie att hjälpa honom dyker en man i svart klädsel upp i Haddonfield. Frågan är vem han är och vad hans avsikter i den lilla staden är.

Den femte delen i serien är troligtvis den mest absurda delen av dem alla. Den innehåller väldigt många hål i storyn och lämnar tittaren med ett stort fuck you då avslutningen påvisar att det skulle komma ytterligare en film.. vilket det gjorde 6 år efter den här.

Skådespelarna funkar som i den fjärde delen. Donald Pleasance är givetvis bra som Dr. Loomis. Ellie Cornell och Danielle Harris dyker återigen upp som Rachel och Jamie. Beau Starr dyker också upp som sheriffen Meeker (som också medverkade i fjärde filmen).

Som underhållningsvåld duger femman riktigt bra. Men som en realistisk skräckfilm, fuck no. Den avviker från verkligheten rejält och spårar nästintill ur flertalet gånger. Men om man tittar på den utan att ställa frågor så som "Varför?" och "Hur?" så blir man ganska underhållen och nöjd.

Godkänd, även om den är på väg ur spår flertalet gånger.

http://www.imdb.com/title/tt0097474/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0