Halloween 4: The Return Of Michael Myers

10 år efter den första Halloween kom den fjärde filmen, där de återuppväckte Michael.

10 år har gått sen Michael Myers besökte Haddonfield för att mörda sin syster, men blev stoppad av sin läkare, Dr. Sam Loomis. Michael har legat i koma i 10 år och varit inlåst på en sluten säkerhetsanstalt. Men tack vare en ny lag som säger att patienter efter tio år ska föras över till allmän anstalt blir Michael hämtad för att bli förflyttad.

Påväg till den nya anstalten vaknar Michael ur sitt koma och lyckas fly. Dr. Loomis beger sig till Haddonfield för att försöka stoppa Michael och rädda Michael's systerdotter Jamie.

Vad kan jag säga? Den fjärde filmen är bra, som en slasherfilm. Men med tanke på Halloween II's avslutning är det flertalet grejer som är helt absurda. Dr. Loomis borde vara riktigt stendöd och Michael borde mer eller mindre se ut som en stekt kycklig. Men så är givetvis inte fallet.

Skådespelarna är givetvis slasher-standard, utöver Donald Pleasance som gör bra ifrån sig återigen. Ellie Cornell, som senare var med i Uwe Boll's House Of The Dead, dyker upp i en viktig roll. Danielle Harris dyker också upp i en viktig roll och var senare med i den (urusla) remaken.

Tänker man inte så noga när man tittar på den här filmen fungerar den. Men den lär aldrig nå upp till ettans höjder, tack vare att den brister på flera punkter och vissa grejer är helt jävla absurda att de skulle kunna inträffa på riktigt.

Godkänd film. Inget man kan lyfta till skyarna, men duger som underhållningsvåld.

http://www.imdb.com/title/tt0095271/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0