DOOM

Välkännt datorspel med flera uppföljare och expansioner i filmformat. IMDB kan dessutom suga min röv. DOOM skrivs som DOOM, inte Doom. Nuff said.

2026 hittade arkeologer en portal till Mars som byggdes av en utdöd civilisation som döptes till The Arc.

2046 har forskarna fortfarande inte kommit på vad som orsakade civilisationens dödsdom. När forskningscentret Olduvai på Mars, ägt av UAC, blir nedstängt tack vare en nivå 5 karantän, efter att ett experiment har gått snett, skickas marinkårssoldaterna RRTS (Rapid Response Tactical Squad) in för att se till att hotet förgörs, civila räddas och att testresultat tas om hand.

Men det som väntar på dem är något betydligt värre än de anat.

Filmatiseringen av det klassiska FPS-spelet DOOM är en ok film i min mening. Den faller dock på ett par punkter.

Storyn är omskriven nästan helt och hållet och utesluter en jävla massa från spelen. Varför skriva om en story som redan är råbra? Storyn är dessutom ganska seg fram till ungefär halva filmen då det börjar röra lite på sig.

Givetvis har ju filmen sina goda sidor med. Skådespelarna är bra, omän det inte är storheter som står framför kameran. Effekterna och make-upen är riktigt bra. Actionscenerna är relativt bra, med några undantag då kameran vevas som en jojjo vilket resulterar givetvis i att vi inte ser ett skit vad som händer. FPS-sekvensen i slutet av filmen tycker jag är riktigt coolt, vilket höjer filmen lite grann.

Det finns ju betydligt sämre filmer som är baserade på spel. Det här är en av de där filmerna som hamnar någonstans mitt emellan.

Sevärd, omän den har brister.

http://www.imdb.com/title/tt0419706/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0