Death Wish

Klassiskt actionvåld, med Charles Bronson i huvudrollen, som blev en serie på fem filmer.

När New York arkitekten, och krigsveteranen, Paul Kersey's (Bronson) fru och dotter blir överfallna i Kersey's hem av en grupp ligister hamnar de båda på sjukhus. Frun, som blivit svårt misshandlad, dör av sina skador men dottern överlever och blir i princip en 'grönsak' efter att ha blivit våldtagen, förnedrad och misshandlad.

Paul's liv kollapsar och hans chef tycker att Paul kanske borde åka ifrån New York ett tag, så han skickar iväg honom på ett uppdrag till Tucson, Arizona. Under sin vistelse i Tucson blir han god vän med sin klient som tar honom till en vapenklubb.

Väl hemma i New York igen beger sig Paul ut på nätterna och börjar rensa ur bland New Yorks avskum.

En enkel hämndhistoria som påminner lite om The Exterminator (som visserligen kom 6 år senare). Jag tyckte inte filmen var speciellt våldsam, egentligen. På den tiden då den släpptes kan jag tro att det blev ramaskri hos censuren, men i dagens läge känns den ganska tam. Men nej, jag tycker inte den är dålig. Snarare tvärtom.

Det här är en ganska stark, om än tam, action/drama-film. Till en början kan filmen kännas lite seg, men allt eftersom byggs storyn upp och vi får lära känna Paul Kersey ordentligt innan han beger sig ut på gatorna för att knäppa folk. Skådespelarna är riktigt bra. Speciellt Bronson i rollen som den förkrossade och hämndlystne Paul Kersey. Vi ser även en riktigt ung Jeff Goldblum i sin första roll. Effekterna är inte så mycket att snacka om. Musiken skriker 70-tal.

Ett mästerverk i mina ögon.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0071402/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0