Death Wish 3

Tredje filmen där Charles Bronson skjuter elakingar till höger och vänster.

Arkitekten Paul Kersey återvänder till New York för att besöka en gammal vän. Men väl framme i vännens lägenhet hittar Paul honom svårt misshandlad. Snett efter dyker polisen upp och griper Paul misstänkt för mord.

Polischefen Richard S. Shriker vet att Paul är oskyldig och ger honom ett förslag: Paul släpps på fri fot och kan förgöra dem som gav sig på hans vän, så länge han håller Shriker underättad om vad som händer.

Paul tackar ja och flyttar in i sin gamla väns lägenhet och börjar förgöra gängmedlemmarna en efter en och förbereder sig för ett krig med gatugänget.

Tredje Death Wish filmen är ungefär som att få en smäll på käften jämfört med de två föregångarna. Filmen skippar allt snack och slänger våld rakt i nyllet på en från första stund.

Skådespelarna är bra och Bronson är i toppform och får Arnold Schwarzenegger och Sylvester Stallone att likna söndagsskolefröknar i den här riktigt våldsamma actionrullen. Slutet är en av de mest intensiva och våldsammaste avslutningar jag någonsin har sett tror jag. Gängmedlemmarna dyker upp från alla håll och kanter och det är som att titta på ett arkadspel (ni vet ett sånt där spel som finns i spelhallar och kostar en femma eller tia för att spela och man använder en pistol som är fastsatt i maskinen). Mycket underhållande. Effekterna är riktigt nice och det skvätter en del blod. Folk får stora hål i sig och Bronson är allmänt skit-pissed på gängmedlemmarna. Damn. Storyn är, som ni troligtvis redan begripit, en ren ursäkt för att visa en massa våld, skottlossning och folk som dör.

En lite rolig trivia om filmen som H berättade för mig var att filmen blev förbjuden 3 gånger i Sverige. Sista vändan klipptes filmen ner 15 minuter och censurens anledning till att förbjuda den var: "Filmen är meningslös."

Det här är lätt en av de bästa actionrullarna jag någonsin har sett och det är säkerligen den bästa i Death Wish-serien också för den delen.

Gillar man actionfilm som skippar skitsnacket och visar ballarna, då är det här definitivt något för dig/er. Jag kommer helt klart se om den här filmen. Damn..

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0089003/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0